Ewa FarnaZpěvačka oslaví deset let působení na české hudební scéně. Velká hudební show vypukne už tento pátek ve Foru Karlín.
Pernerova 55, Praha 8
11. 11., od 20 hodin
Ewa FarnaZdroj: archiv zpěvačky 

Velká Kunratická 2016Kunratický les zažije v neděli už 83. ročník běžeckého závodu. Sportovce čeká trasa s řadou přírodních překážek. Tratě mužů i žen jsou v těchto dnech už zcela vyprodané, čísel na dětském startu bude ovšem dostatek. Přijďte tak fandit a zažít atmosféru tradičního závodu, který je známý svým náročným profilem a rozmarným počasím.
Kunratický les
Praha 4
13. 11., od 8.30 hodin

Czech Design WeekPraha ožívá na týden uměním a designem. Návštěvníci zažijí přehlídku módy 
a designu, která představí autory nezávislé scény. Festival prezentuje tu nejzajímavější tvorbu českých 
i zahraničních tvůrců s důrazem na opravdovost 
a osobní přístup. Hlavním prostorem je Kafkův dům.
náměstí Franze Kafky 3, Praha 1
do 13. 11.
Czech Design Week 2016Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný 

Zlatý řezMezinárodní studentské řezbářské sympozium hostí žáky a učitele tohoto řemesla z několika států 
Evropy. Návštěvníci se seznámí se vznikem řezbářského díla, poznají postup práce či si přímo vyzkouší uměleckou řezbu ve speciální dílně. Vstup je zdarma.
Novoměstská radnice
Karlovo náměstí 1/23, Praha 2
do 11. 11.

Orient ConnectionFestival kultury, hudby a tance orientu se zaměří na blízký a střední východ.
Mezi hlavními hosty se divákům předtaví egyptský tanečník Ahmed Fekry, španělská tanečnice Nesma, Acia Legras z Francie, Barakalofi ze Španělska, Eliana Hofmann z Německa, Shalymar z Německa, Silvia Brazzoli a Valentina Ocasti z Itálie.
Štěpánská 45,
Praha 4
11.-13. 11.

Jan KaplickýVýstava připomene 80. výročí narození významného českého architekta Jana Kaplického. Expozice představí autorova ikonická díla, architektovy kořeny, jeho rodiče – významné umělce a ukáže Kaplického inspirační zdroje.
Galerie Tančící dům
Jiráskovo nám. 6, Praha 1
do 31. 3. 2017
Výstava Jana Kaplického v Tančícím domě s názvem JKOKZdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný 

Hudba a osobnost císařeČeské muzeum hudby se připojuje k oslavám sedmistého výročí narození Karla IV. drobnou výstavkou. Návštěvníci uvidí jednu z nejstarších varhanních tabulatur z našeho území, kterou doplní fotografie fresek z kaple svaté Kateřiny v Kouřimi. Druhý pohled pak směřuje do hudby 19. a 20. století a ke skladbám inspirovaným osobností císaře a jeho doby.
Karmelitská 2/4, Praha 1
do 2. 1. 2017

Severský filmový podzimDostatek sněhové nadílky zajistí od čtvrtka severský filmový festival. Diváky čeká peprný humor seveřanů, mrazivé kriminální příběhy, absurdní dramata, historické snímky natočené podle skutečných událostí a ničím nepřikrášlené lidské osudy na stříbrném plátně. Uvedeny budou filmové novinky, méně známe snímky staršího data výroby a na přání diváků i vybrané úspěšné tituly z minulých ročníků.
Kino Lucerna
Vodičkova 36, Praha 1
11.–16. 11.

MezipatraAž do čtvrtka nabídnou pražská kina promítání 
v rámci queer filmového festivalu. Do pojmu queer se vejdou všichni, komu jsou tradiční genderové kategorie těsné, a to bez ohledu na sexuální orientaci nebo pohlavní identitu, se kterou se narodili. Návštěvníci zhlédnou 64 hraných i dokumentárních filmů.
Vybraná kina
do 10. 11.

Zvířata jsou taky lidiFestival dokumentárních filmů nabídne snímky, které studují vztah člověka ke zvířatům a životnímu prostředí, souvislosti se stravováním a zdravím, život zvířat v divoké přírodě i v lidském zajetí a cesty jak žít, abychom se nepodíleli na jejich utrpení. Součástí jsou přednášky a diskuze, veganské občerstvení a infostánky.
Kino Atlas
Sokolovská 371/1, Praha 8
10.-13. 11.

Řemeslo i ochutnávkyArcheologický park nabídne ochutnávky tradičních posvícenských pokrmů, ukázky historických zbraní a zbrojí. Malí i velcí návštěvníci si budou moci vyzkoušet zdobení perníčků, kovářské řemeslo a seznámit se s tradicí svatomartinských zvyků našich předků.
V Domcích 26, Praha 6
12. 11., od 12 hodin

Draci na BřevnověNaučte se vyrábět draky z papíru a ze dřeva. Proletíte se s nimi pak na Ladronce.
Dlabačov
Bělohorská 24, Praha 6
13. 11., od 11 hodin

Čtěte také: Ewa Farna oslaví v Karlíně malé hudební výročí