Obřadní síň nestačila návalu hostů. Smuteční akt byl proto zvukem i obrazem přenášen na prostranství před krematoriem. Jednomu z mála představitelů neokázalého hereckého chlapáctví, jaké kdy český film i divadlo měly, přišla vzdát hold i řada kolegů. Byli mezi nimi exmanželka Jiřina Bohdalová, Jiří Bartoška, Ivan Trojan, Eliška Balzerová, Jana Štěpánková, Jiří Strach, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Pavel Zedníček, Miroslav Donutil a další.

Přišel i režisér František Filip, který s Radkem Brzobohatým natočil řadu televizních filmů a seriálů včetně Cirkusu Humberto a F. L. Věka. „Radek nenáviděl pohřby z hloubky své duše," řekla jeho žena Hana Gregorová. „Netruchlete, on by to tak nechtěl. Myslím, že by byl rád, kdybychom se všichni usmívali."

Rozloučit se s Radoslavem Brzobohatým přišla řada přátel a kolegů. „Byl to Valach jako já, proto mu přicházím vzdát hold. Odešel rychle, ale vestoje. Doufám, že tak jednou také odejdu," uvedla herečka Eliška Balzerová. Na obřad přišla také Eva Pilarová. „Bude to znít jako klišé… Byl fantastický, výborný… A prosím, nechte mě, já nemůžu," odpovídala zpěvačka při příchodu do obřadní síně. „Byl to obrovskej mužskej, krásnej chlap, takový se už dneska nerodí," řekla další zpěvačka Marie Rottrová.

„Budu na něj věčně vzpomínat, byl to užasný kolega, který uměl vždycky podat pomocnou ruku," sdělil Jan Antonín Duchoslav, který si s Brzobohatým zahrál ve filmu Sněženky a Machři. Prezident herecké asociace Jiří Hromada by přál nastupující herecké generaci takový vzor, jakým byl Radoslav Brzobohatý. „Byl skvělým profesionálem a citlivým chlapem. Celá jeho kariéra vydá za všechna zbytečná slova, která neměl rád," uvedl po obřadu.

Během smutečního obřadu se hostům promítaly nejen oblíbené písničky slavného herce, ale i úryvky z jeho filmů. Na závěr pohřbu zahrála Brzobohatého oblíbená cimbálovka, která roztleskala celou obřadní síň a vykouzlila úsměvy na tvářích smutečních hostů. A přesně to by si prý Radek Brzobohatý přál.

Další snímky z rozloučení s hereckou legendou najdete na www.denik.cz/ brzobohaty