Pražské sázkové pobočky přijaly během posledních měsíců desítky tisíc tiketů. Nejvyšší sázkou v hlavním městě bylo 500 000 korun na zvolení Miloše Zemana. Společnost Fortuna výherci vyplatila 1 600 000 korun. U konkurenčního Tipsportu nejvyšší sumu, 90 000 Kč, na poslední chvíli v pátek těsně před zahájením druhého kola voleb na stejného kandidáta vsadila starší žena. V té době však už kurz klesl na 1 : 1,5. Závěrečné kurzy na oba kandidáty se u jednotlivých společností lišily jen v řádu desetin. V Sazce to bylo například 1 ku 1,53 pro favorizovaného Miloše Zemana a 1 ku 2,30 pro Karla Swarzenberga.

U společnosti Tipsport lidé vsadili zhruba 22 milionů korun, na výhrách sázkařům kancelář vyplatila přes 20 milionů. Mezi ty, kterým vklad už nevrátila, patří podporovatel Karla Schwarzenberga zpěvák Matěj Ruppert.

1.600.000

Korun je nejvyšší suma, kterou v Praze sázková kancelář vyplatila. Muž, který vsadil pět set tisíc korun na zvolení Miloše Zemana do čela státu, znásobil svou částku více než trojnásobně.