Mexiko, Kuba, Argentina, Chile, Ekvádor, Bolívie, Peru, Kolumbie, Venezuela a Brazílie se všem příchozím představí nejen prostřednictvím gastronomie nejlepších českých latino restaurací a barů. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat osvěžující koktejly z rumu, tequily či pisca a pochutnat si na mnoha pokrmech Jižní a Střední Ameriky a Karibiku.

Sabor Latino Praha oslní pestrými barvami a originálními vzory tradičního či tradicí inspirovaného oblečení či nápaditými šperky, které prodejci vyrobí přímona místě. Mnohé mohou zaujmout tajemné talismany, neobvyklé interiérové a módní doplňky či hračky pro děti.

Latinos v Praze - Alfredo.
V Praze žijí dva tisíce „Latinos“, živí je restaurace i kurzy tance

“Odnést si od nás můžete i hudební nástroje, a když budete chtít, hned si je vyzkoušíte během našich hudebních a tanečních produkcí,” navrhuje pořadatelka festivalu Eliška Aguirre.

Rozvlňte své boky

Kulturní program tvoří hlavní náplň festivalu a zahrnuje především koncerty, taneční vystoupení a taneční workshopy různých žánrů vybraných zemí a oblastí Latinské Ameriky.

Na festivalu budete moci ochutnat exotické pokrmy
Exotické ovoce i výstava Naši Latinos. Jiřák se promění v Latinskou Ameriku

“Hranice mezi publikem a účinkujícími s chutí a radostí boříme, takže si u nás můžete vše vyzkoušet a potom (ale klidně i předtím) hrát a tančit společně s námi,” láká Eliška Aguirre. Boky vám rozvlní taneční rytmy salsy, bachaty a cumbie a dalších latino tanců, můžete se ale zaposlouchat i do oblíbených melodií mexických mariachi a jihoamerické folklorní hudby.

Festival pamatuje také na děti, pro které je připraven bezplatný dětský koutek s programem včetně uměleckých dílen na téma Latinské Ameriky a populárního malování na obličej.

Děti si v kreativních dílnách vyrobily například vlastní plátěnou tašku
Indiánské čelenky nebo masky zvířat. Praha 3 pořádá pro děti workshopy zdarma