Už od brzkých ranních hodin se v úterý tvořily dlouhé kolony Bucharovou ulicí až na kopec do Stodůlek. Řidiči směřující na Prahu 6 ale kvůli opravě silnice obvyklou trasou kolem motolské nemocnice jet nemohli. Museli tak využít složitou objížďku přes Zahradníčkovu, V Úvalu, Roentgenovu a Šafráneckou. Pro opačný směr zůstala Kukulova ulice otevřena.

Připravuje se tu nový asfaltový povrch 

Od úterý přibývají také vrásky na čele řidičům, kteří míří do Fakultní nemocnice v Motole. Vjezd Severní vrátnicí je v tuto chvíli možný pouze směrem od Vypichu, nikoli z opačné strany. Na problémy nemocnice také upozorňuje na svých webových a facebookových stránkách. „Omezení ulice Kukulova zatím nepředstavuje žádné komplikace pro sanitky," ubezpečuje mluvčí motolské nemocnice Marie Haasová.

Podle informací Technické správy komunikací rekonstrukce probíhá v délce 700 metrů a zahrnuje kompletní odfrézování vozovky, následně zde bude položen nový asfaltový povrch.

Uzavírka možná skončí na konci října

Dále je v plánu ošetření trhlin v konstrukci vozovky, obnova vodorovného dopravního značení nebo výměna poničených obrub. Práce začaly už v prvních říjnových dnech, až dosud si ale nevyžádaly větší omezení. Uzavírka by měla pravděpodobně skončit 30 října.

Současné opatření se dotýká i některých linek městské hromadné dopravy. Například autobus číslo 167 dočasně nezajíždí k hornímu vstupu do sousední Nemocnice Na Homolce. Nutné je proto využívat buď nově zřizovanou zastávku u dolního vstupu do této nemocnice, nebo přestoupit v následující zastávce Na Šafránce na protijedoucí autobusy, které k hornímu vstupu zajíždějí.

Trable na silnicích mají pokračovat
V příštích dnech začnou v Praze ještě dvě větší stavební akce, které znepříjemní cestování autem.
V pondělí začnou práce na mostu nad sjezdem z dálnice D5 na Pražský okruh ve směru na Ruzyni a v obou směrech dojde ke zúžení pruhů. Hotovo by mělo být 5. prosince.
Rovněž od pondělí 24. října až do úterý 15. listopadu pak bude kvůli rekonstrukci zcela uzavřena ulice Kolínská mezi Slezskou a Korunní v Praze 3.

Čtěte také: Na Strakonické vyrostou tři nová P+R parkoviště