„Jenom pro utvrzení všech pravicově smýšlejících lidí, že má smysl volit pravici a zamezit návratu komunistů a atmosféry strachu… Je mi z toho zle a omlouvám se, že sem dávám něco tak sprostého, ale kdo nevidí, neuvěří…," napsala k tomu na Facebooku sama Černochová. Podle ní jde o email mladého komunisty, který reaguje na její kritiku zneužití shromažďovacího práva na náměstí Míru, kam vjel konvoj těžkých aut bez povolení.

„Lidi odskakovali z chodníku, tramvaje stály, auta nejezdila… Partička komoušů si udělala na Míráku mejdan, před kostelem, s hákovým křížem na ruce řvali německy do tlampače, vlajky vlály, oni se bavili…," pokračuje Černochová s tím, že lidi volali na radnici a báli se, co se děje.

V emailu je jí dokonce pisatelem vyhrožováno: „Máš strach že po volbách jak se dostaneme ke korytům tak zlodějský prasata s ODS půjdou sedět a tam zažijete peklo takže ještě něco zkus a …"

Ve svých dalších komentářích Černochová popisuje, že se s daným chováním již setkala, a to v době, kdy navrhovala významný den Jana Palacha. Exposlankyně a kandidátka do Poslanecké sněmovny za ODS Lenka Kohoutová jí pak odpovídá: „Mě napsali, že jestli se budu plést do zakázek Ministerstva práce a sociálních věcí, tak mě zajede velký auto a ještě couvne. Chtěla jsem tenkrát odpovědět, že by stačilo zajet jednou…".

„Je pravda, že jsem to asi měla řešit, dostávala jsem maily, zprávy hodně podobného obsahu, možná ještě nechutnější. Jenže jeden kolega podal trestní oznámení a policie to odložila, že neprokázala, že to dotyčný poslal, což je asi pro nás všechny dost demotivující," konstatovala Černochová.

Přímo pro Deník uvedla, že se o podání trestního oznámení kvůli tomuto emailu ještě právě s kolegy poradí. „Nechci přidělávat policii práci. Jako starostka městské části budu raději, pokud bude státní policie více vidět v našich ulicích," uvedla.

Nebojím se, vzkázala Černochová

O svůj život se prý v tuto chvíli nestrachuje. „Politik asi musí mít pro strach uděláno," řekla Deníku s tím, že vyhrožováno jí bylo i v momentě, kdy se v Praze 2 snažila prosadit nulovou toleranci hazardu. „To bylo asi nebezpečnější, než je tento výlev mladého muže," doplnila s tím, že diskuze jí rozhodně není cizí. „Vadí mě pouze urážky a vulgarity," dodala.

KSM se ozval

KSČM a od chování mladých komunistů se distancuje. „Jejich způsob komunikace je hrůzostrašný, jejich vulgarismy odsuzujeme," sdělil předseda Okresního výboru KSČM v Olomouci Alexander Černý. Pisatelem urážlivého emailu Černochové je totiž s velkou pravděpodobností mladý komunista Aleš Rozsíval z Prostějova. Je o tom přesvědčena i Černochová.

Od pisatele dává ruce pryč také Komunistický svaz mládeže. „Komunistický svaz mládeže jako spolupořadatelská organizace mezinárodní protiválečné kampaně Třídní boj místo světové války cítí potřebu se vyjádřit k pokusům o spojování s tímto emailem. Člověk, o kterém se hovoří jako o autoru tohoto emailu, zcela určitě není členem žádné z pořadatelských organizací. Email nese znaky antikomunistické provokace. Spojování emailu a jeho autora s Komunistickým svazem mládeže je konstruktem, který se nezakládá na pravdě," napsal za svaz Jan Kamenický.