Umělec do vězení přišel již dnes odpoledne, vzápětí jej ale vězeňská služba poslala na polici, protože u sebe neměl občanský průkaz. Do vězení Týce, vlastním jménem Davida Honse, poslal soud proto, že odmítl zaplatit jím nařízenou pokutu. Výměnu skel na pražských semaforech autor bere jako uměleckou akci, pokud by prý pokutu 60.000 zaplatil, uznal by tak, že spáchal trestný čin. Vybral si proto raději vězení.

Novinářům po odpoledním odchodu z věznice řekl, že problém s občanským průkazem pravděpodobně souvisí s akcí skupiny Ztohoven Občan K. Při ní v roce 2010 on a další členové skupiny své občanské průkazy za asistence příslušných úředníků pozměnili. Chtěli tak poukázat na snadnou možnost manipulace s identitou člověka. Ze dvou různých fotografií v počítači vytvořili jednu, s níž šel každý žádat o nový občanský průkaz; další údaje v průkazu ale odpovídaly skutečnosti. Členové skupiny byli obžalováni z poškozování cizích práv, soud je však osvobodil.

Dnes přišel Týc napoprvé do vězení bez občanského průkazu, protože mu jej policie ve středu zabavila. Týc totiž ve středu večer podle policie napadl strážníka. Tvrdí ale, že se jen zastal ženy, která měla se strážníky konflikt. Žena vystoupila v médiích a uvedla, že sama konflikt vyprovokovala a Týc se jí zastal, ale byl strážníky napaden. Policie jeho jednání považuje za násilí proti úřední osobě, za takový trestný čin mu hrozí až čtyři roky vězení.

Čtěte také: Výtvarníka Týce zadržela policie, napadl strážníka