Řidiče čeká omezení provozu na přemostění Plzeňské ulice nebo na magistrále v ulici 5. května, v ulici K Barrandovu. Zcela uzavřený bude Letenský tunel a částečná uzavírka se dotkne i Jižní spojky u Lanového mostu.

Již tuto neděli se začnou rekonstruovat mostní uzávěry na přemostění Plzeňské ulice v Praze 5, tedy na spojnici mezi Strahovským tunelem a tunelem Mrázovka. Doprava zde bude omezena ve dvou pruzích ze tří.

Ve stejný den, 1. července, také začíná oprava magistrály na ulici 5. května v úseku Hvězdova k Vyskočilově a dále k přemostění Jižní spojky. V červenci se omezení bude týkat směru z centra, v srpnu pak opačného. Doprava bude v obou případech zúžena do dvou jízdních pruhů. Důvodem je frézování vozovky.

Technická správa komunikací plánuje rovněž v prvním červencovém týdnu začít s opravou ulice K Barrandovu v úseku mezi ulicemi Štěpářská a K Holyni. Řidiče toto omezení potrápí od 10. července do poloviny srpna.

Po celý první prázdninový měsíc bude uzavřen Letenský tunel, který se tak přidá k již dříve započatým opravám tramvajové tratě a vozovky na Letenském náměstí.

Opravy komunikace a tramvajové tratě čekají Poděbradskou ulici v Praze 9, kde omezení začínají již zítra.

Kromě toho pokračují i rekonstrukce, které začaly již v minulých měsících. Řidiči musí počítat s omezením na Evropské třídě a s uzavírkou části Michelské ulice. Částečnou uzavírku naplánovali silničáři i na Jižní spojce mezi Lanovým mostem a Rabakovskou ulicí v Praze 10. Od 9. července do konce prázdnin zde budou pracovat na rozšíření Štěrboholské radiály a dostavbě protihlukové stěny. Řidiči se tak musí připravit na omezení ve směru do centra, kde bude provoz zúžen do dvou jízdních pruhů.

Dopravní podnik chystá také několik tramvajových výluk. Ty se dotknou provozu na Letné, Floře, v Braníku a v Hostivaři.

Důležité uzavírky a dopravní omezení

- Rekonstrukce přemostění Plzeňské ulice: od 1. července do 31. srpna, omezení do dvou jízdních pruhů ze tří.

- Frézování vozovky namagistrále v ulici 5. května (úsek Hvězdova-Vyskočilova): v červenci omezení ve směru z centra, v srpnu ve směru do centra, zúžení do dvou jízdních pruhů.

- Oprava ulice K Barrandovu mezi Štěpařskou a K Holyni: od 10. července do poloviny srpna.