Polák je rovněž autorem známého poledníku na Staroměstském náměstí, také jeho aktuální dílo odkazuje na zeměpisný jev. Vedle kruhové objezdu totiž prochází 50. rovnoběžka - na přesné místo ukazuje zemní linka na chodníku.

Tato geografická zajímavost je pouze bonusem k celkové rekonstrukci, občané Prahy 4 se radují, že tudy mohou konečně projet bez problémů. „O tuto rozsáhlou opravu jsme bojovali řadu let, a přestože se jedná o páteřní komunikaci, jejíž uzavření působilo velké dopravní komplikace nejen místním, jsme za ni rádi. Bohužel chybějící obchvat, který by po dobu rekonstrukce mohl být plnohodnotně využíván Středočechy a částečně i obyvateli Písnice, nemáme,“ uvedl Jiří Koubek (TOP 09), starosta MČ Praha-Libuš.

„Vršovické minové pole“, tedy ulice U Seřadiště je pravděpodobně nejrozbitější v Praze. Na stovce metrů tu najdete desítky výtluků. Už několik let se jí nedaří opravit kvůli složitým majetkoprávním vztahům.
Nejhorší díra republiky se dočká opravy. Kdo převezme štafetu?

Firma Eurovia pro TSK opravila úsek od křižovatky Libušské ulice s Kunratickou spojkou až po úsek Libušské ulice v Písnici, v jižní části Písnice byl navíc vybudován nový kanalizační řad. Stavební práce byly rozděleny dvou etap.

Zpomalovací prahy, přechody i zastávky busu

„Zásadní rekonstrukce Libušské přinese kromě nového kvalitního povrchu vozovky také větší bezpečnost chodcům. Na úseku Libušská v Písnici jsou nyní čtyři zpomalovací stavební prahy, aby automobily vjíždějící do Písnice musely snížit rychlost. Také zde vznikly nové přechody pro chodce a upraveny byly i zastávky autobusu,“ uvedl Petr Smolka, generální ředitel městské firmy.

Dopravní značení je již na místě.
Libušská ulice projde rekonstrukcí. Očekávají se dopravní komplikace

TSK na webu upozorňuje, že od úterý se vrhne na úpravy kruhového objezdu u křížení ulic Chýnovská a Novodvorská. Její rekonstrukce bude na území Prahy 12 probíhat až do jara příštího roku.

Už v pondělí začne TSK ve spolupráci se zhotovitelem pracovat na obnově povrchu Vršovické ulice v úseku Kodaňská – Bělocerkevská, a to v obou směrech. „Jedná se o odfrézování starého a položení nového povrchu komunikace v délce 100 metrů v celé její šíři,“ uvádí mluvčí Barbora Lišková s tím, že provoz bude lokálně omezen až do konce listopadu.

Rekonstruovaná ulice Husitská na pražském Žižkově pomalu dostává novou tvář. Termín dokončení je 25. listopadu.
Husitská pomalu dostává novou tvář. Při uzavírce došlo k „zašpuntování“ Žižkova