Mínění lidí nezapadne, slibuje za policejní prezidium Eva Kropáčová. Chystá se totiž akce nazvaná Speed Marathon, které bude součástí jedné z celoevropských dopravně bezpečnostních akcí koordinovaných mezinárodní organizací policejních složek Tispol. A na 19. duben se plánují kontroly rychlosti na místech, které pro zlepšení bezpečnosti v dopravě pomohli vybrat občané.

„Policie provádí vlastní vyhodnocování rizikových lokalit na základě dopravně bezpečnostních analýz," připomněla Kropáčová – důležité prý ale je znát i názor veřejnosti.

Tajné „hlasování" veřejnosti trvá do konce února 

„Pokud vás tedy napadá místo, které je rizikové a myslíte si, že by bylo vhodné zde provádět kontrolu rychlosti, přejděte na www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon," vyzývá Kropáčová řidiče i pěší, že podnět lze policistům snadno předat přes internet. Jednoduchým kliknutím do mapy.

Tohle „hlasování" veřejnosti trvá do konce února – a policie slibuje: na těch nejvhodnějších místech, kde měření rychlosti pomůže se zlepšením bezpečnosti v dopravě, se bílé čepice vybavené radary opravdu objeví.

Čtěte také: Provozní náklady úřadu navyšují noví pracovníci, město chce vybírat více pokut