Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Svíčková na smetaně, lívanečky? Toto jsou recepty šéfkuchařů!

Přinášíme vám nejlepší recepty z letošního festivalu Děti v restauraci, který nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.

4.9.2012
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Kuřecí souvlakyFoto: archiv/Řecká restaurace Poseidon

Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem

1 kg kvalitních rajčat, 1 kg konzervovaných rajčat, 2 mrkve, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, (1 malá červená řepa), 100 g másla, olivový olej, sůl, pepř, popřípadě cukr, bazalka, tagliolini
parmezán na posypání

Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená rajčata. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přepasírujeme pasírkou nebo vybereme pevné části zeleniny (mrkev, cibuli, celer a řepu) a mixérem rozmixujeme. Šťávu ještě 10 minut povaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme cukrem. Po vypnutí ohně zašleháme máslo a vložíme bazalku. Mezitím si uvaříme těstoviny al dente, které přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmezánem a můžeme ozdobit bazalkou.
Restaurace UNO (šéfkuchař Martin Riegel)

Čtěte také: Už žádné špagety s kečupem! Děti mohou prožít gurmánský festival

Lívanečky z celozrnné mouky, podávané s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

100 g hladké mouky, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky jedlé sody, 120 ml podmáslí, 2 vejce, 4 lžíce medu, 250 g řeckého jogurtu, olej na opékání, 200 g jahod

Smícháme obě mouky, kypřící prášek, skořici a sodu. V jiné míse si připravíme podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypeme moučnou směs a lehce prošleháme. Rozehřejeme lívanečník, potřeme olejem a upečeme lívance. Lívance rozdělíme na talíře, přidáme jogurt prošlehaný s 1 lžící medu, ozdobíme jahodami a čokoládou a podáváme.
Řecká restaurace Poseidon (šéfkuchař Adam Smrčka)

Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky

100 g hovězí maso, 5 g slanina, sůl, 15 g másla, 10 g celeru, 10 g mrkve, 10 g petržele, 10 g cibule, pepř, nové koření, bobkový list, citron, cukr, ocet, 15 g mouky, 50 g smetany

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké oplátky a mírně orestujeme na tuku, přidáme maso, krátce je v základu opečeme a mírně podlijeme vodou. K masu přidáme, pepř, nové koření, bobkový list a omytý citron, nakrájený na plátky. Zastříkneme octem a dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou a zvolna vaříme cca 20min. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme a dochutíme solí, octem a cukrem a zvolna krátce povaříme.
Buena Vista (šéfkuchař Roman Kurfiřt)

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem

100 g těstovin, sůl, 100 g drcená rajčata, 30 g sýr, 30 g olivový olej, 20 g cibule, oregano

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Mezitím si na pánvi si orestujeme cibuli, přidáme drcená rajčata, sůl a oregano. Prohřejeme a před servírováním posypeme strouhaným sýrem.
Buena Vista (šéfkuchař Roman Kurfiřt)

Autor: Jiří Macek

4.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Předseda strany zelených Matěj Stropnický

Stropnický věří, že se jeho Zelení vrátí do Sněmovny

Předvolební debata Deníku: Ivan Bartoš
51

V televizi zabodoval Bartoš, Babiš působil unaveně, hodnotí experti

Střípky z debaty: Šlechtová u pozadí koně, Bartoš v koloně či letmý polibek

/VIDEO/ Co by udělal předseda SPD Tomio Okamura, když by si ministryně Karla Šlechtová zvrkla kotník? Proč se Michaela Marksová nerada fotí při výstupu z auta? Superdebata Deníku nebyla jen o politice.

Jsem gay, prohlásil den před volbami šéf zelených Matěj Stropnický

Předseda Zelených Matěj Stropnický dnes oznámil, že je homosexuál. Vyjádřil se tak ke spekulacím bulvárních médií. O svém soukromí mluvit neplánoval, voliči by ale podle něj tuto informaci vědět měli.

Praha nemá dopravní strategii, tvrdí starosta Prahy 6

/ROZHOVOR/ „Do vztahů mezi Prahou a místními radnice se příliš promítá stranická politika a zvlášť výrazné to bylo v předvolební době,“ tvrdí starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP09). Podle něj by mělo být politizování všeho včetně třeba vedení linek autobusů nahrazené snahou o konstruktivní spolupráci. Zvlášť pak v řešení dopravy, která je nejpalčivějším problémem Šestky.

Petr Pravda: Oblíbení starostové mohou stranám přinést dobré výsledky

Politolog Petr Pravda řekl Pražskému deníku: "Oblíbení starostové městských částí mohou stranám přinést dobré výsledky." Už zítra půjdou (nejen) Pražané k volebním urnám a budou volit své poslance. Má smysl v letošních volbách kroužkovat jednotlivé kandidáty? Jak politikům pomáhají v bojích o voliče sociální sítě? 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení