Rychlá politická kariéra podnikatele a zakladatele společnosti Fincentrum Petra Stuchlíka je u konce. V lednu letošního roku se stal členem hnutí ANO a v témže měsíci pak v dopise straníkům oznámil, že v únoru se hodlá ucházet o post ve vedení hnutí. Do předsednictva se však nedostal.

Premiér Andrej Babiš zahájil 3. září v Praze komunální a senátní kampaň pro říjnové volby. Na snímku lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík.
Stuchlík: V koalici je nezkušenost a naivita. ANO chce hlídat v dozorčích radách

Ambice měl i v pražské organizaci ANO. Nakonec se ale rozhodl svou roční politickou kariéru ukončit a znovu se naplno věnovat podnikání.

Politika je příliš pomalá

„Byla to mimořádná roční zkušenost. Ale stále hůře jsem se smiřoval s tím, že v politice na rozdíl od byznysu nemůžu věci rychle měnit a posouvat k lepšímu,"uvedl Stuchlík na svém facebookovém profilu.

Pro komunální volby v roce 2018 do Zastupitelstva hlavního města Prahy se Stuchlík stal z pozice nestraníka lídrem kandidátky hnutí ANO a tudíž i jeho uchazečem o post primátora hlavního města. Nahradil tak Patrika Nachera, kterého dříve v referendu zvolili pražští členové hnutí.

Volební štáb ANO při volbách do zastupitelstev obcí a senátu 6. října v Praze. Patrik Nacher
Babiš přišel mezi pražské zastupitele ANO. Nacher: O výsledku voleb ani slovo

Stuchlík ve volbách ale nakonec získal pouze mandát zastupitele hlavního města Prahy. ANO skončilo až na pátém místě a ocitlo se v opozičních lavicích.

Všeobecnou pozornost k sobě Petr Stuchlík přitáhl účastí v prodražené volební kampani vládního hnutí i Sousedskými večeřemi, kde se spolu s Andrejem Babišem snažili lákat pražské voliče na guláš a pivo zdarma. Někdejší kandidát sliboval obyvatelům Prahy například revitalizaci 140 vnitrobloků, Areál ledových sportů či obytný Libeňský most.

Kandidát na primátora za hnutí ANO Petr Stuchlík představil vizi Libeňského mostu s byty a parkem.
Lídr ANO ukázal vizi Libeňského mostu. Opozice tvrdí: Výsměch Pražanům, haluz