Ta v posledních dnech zažívala hotový nápor ohlasů občanů na informace médií o nedávném výslechu Vietnamky, která před šesti týdny utrpěla zranění, když ji za volantem svého porsche srazil opilý lobbista Roman Janoušek. Ten předtím lehce zezadu narazil do volva, za jehož volantem 51letá cizinka seděla, a pokusil se ujet. Žena jej ale doběhla o padesát metrů sále – u semaforu, před kterým musel zastavit na červenou. Lobbista, o němž jen krátce před nehodou vyšlo najevo, že za vlády primátora Pavla Béma spolurozhodoval o dění na magistrátu, do ženy najel.

Ohlasy na informace o výslechu z minulého týdne, které jejímu zmocněnci Lžičařovi docházejí, nejsou právě pozitivní. Pisatelé si většinou myslí, že cizinka na policii snažila upravit okolnosti střetu v lobbistův prospěch, aby získala lepší pozici pro vyjednávání o finančním odškodnění, které by jí vlivný a movitý šofér mohl poskytnout.

„Dokonce mi jeden stařičký pán, doktor filozofie, napsal, jestli by ji neměli zavřít za to, že lhala; on to prý viděl v televizi," řekl Deníku Lžičař. A jedním dechem vysvětlil, jakže to bylo s údajným výrokem zraněné Vietnamky, že Janoušek neměl úmysl ji srazit. Tak média tlumočila slova Janouškova obhájce Víta Širokého, jenž novináře informoval o průběhu středečního výslechu. „Ona ale řekla, že kdyby ji chtěl přejet, myslí si, že to mohl udělat, když stála před jeho autem a tloukla do kapoty," upřesňuje právní zástupce poškozené. V reakci na grafiky znázorňující možný průběh střetu dostal Lžičař dokonce i e-mailový dotaz, zda se jeho klientka nechystá platit odškodnění za to, že svými podpatky mohla poškrábat lak na autě, které ji srazilo…

Nyní ale advokát předpokládá, že nastane klid: jedna kauza přebije druhou – a monstrózní případ Davida Ratha teď na sebe bude strhávat veškerou pozornost.