„Je to velmi dobrá zpráva. Městské části po rekonstrukci domu přibude 15 bytů pro potřebné občany. Chceme zde mít byty podporovaného bydlení, služební byty pro učitele, hasiče či policisty i byty zvláštního určení pro lidi se zdravotním postižením,“ řekl starosta Prahy 7 Jan Čižinský. 

Čakovický park
V Čakovickém parku vyroste další dům, tentokrát to bude Tulipán

   

Plánuje se výtah 

Po rekonstrukci by zde mělo vzniknout 15 služebních bytů pro hasiče, učitele i policisty. Budou zde i byty pro lidi se zdravotním postižením. Bude tu přistaven i výtah. Náklady na revitalizaci domu bude asi 36 milionů.

„V současnosti je v objektu 10 neobyvatelných bytů. Projekt počítá s přestavbou na 15 malometrážních bytů, které nám pomohou rozšířit kapacity dostupného bydlení v naší městské části. Plánována je také přístavba výtahu,“ uvedl zástupce starosty Kamil Vavřinec Mareš.

Vítěz 9. ročníku, dům s mokřadní střechou, vyhrál též v kategorii Stavba. Rodinný dům stojící ve vnitrobloku na pražské Letné poutá pozornost květinovou střechou, jež zároveň slouží jako kořenová čistička vody
Mokřadní dům šetří vodu. Vyhrál nejlepší ekologický projekt

Dům je prázdný 

Praha 7 požádala magistrát o částku 28,9 milionu. Rada schválila potvrzení této částky už v úterý a ještě zbývá, aby částku schválilo pražské zastupitelstvo. Jeho jednání se uskuteční příští čtvrtek.

V domu v Dobrovského ulici byl v minulosti zjištěn výskyt dřevomorky ve stropních konstrukcích. Bylo také potvrzeno narušení statiky. Z nařízení stavebního úřadu tak objekt zůstal prázdný.

Dočasné azylové ubytování v benešovských bývalých Táborských kasárnách. Místostarostka Nataša Bruková s plánky nového azylového domu.
Azylový dům ubytuje sedm lidí. Vždy jen na rok