Projekt Pracovna v parku se inspiroval podobným nápadem, který byl pod názvem Digital break uveden v roce 2012 v Paříži. Podstatou je snaha vytvořit místo, kde může každý zájemce zdarma v klidu pracovat, aniž by byl omezen čtyřmi zdmi kanceláře.

Na ploše 6 čtverečních metrů zastíněné stromy budou volně k dispozici lavičky a pracovní stoly, s možností připojení k wi-fi síti. Návrhu a realizace mobiliáře se ujali studenti UMPRUM Viktória Mravčáková a Jakub Herza.

Architektonický návrh počítá s estetickým začleněním do stávající podoby městského mobiliáře tak, aby nedošlo k narušení památkové ochrany. „Praha 2 se může pyšnit několika krásnými parky. 
A parky jsou především pro lidi, proto tento originální nápad na oživení veřejného prostoru vítám,“ říká zástupce starostky městské části Praha 2 Jan Vaněk.

Zahájení bude zřejmě v srpnu

„Jde zatím o jakýsi pilotní projekt, ale pokud se setká se zájmem veřejnosti, uvidíme rádi jeho opakování i příští rok. Místo pro umístění mobiliáře o výměře 6 čtverečních metrů bylo zvoleno tak, aby jednak poskytovalo přírodní stín od stromů a zároveň bylo umístěno mimo závlahové systémy parku.“

Pracovna v parku bude situována v blízkosti vstupu na atletický areál Sokola Královské Vinohrady v jihovýchodní části Riegrových sadů. Předpokládané zahájení provozu bude 11. srpna a pracovna by zde měla fungovat až do 2. listopadu 2014.