Z důvodu rekonstrukce bude od úterý 10.července do konce října uzavřen podjezd pod budovou ředitelství motolské nemocnice. Nemocniční areál tak bude mezi dospělou a dětskou částí obousměrně neprůjezdný. Severní vjezd z Kukulovy ulice bude určen pouze pro sanitky Záchranné služby a urgentní příjem dospělých. Pro vjezd do areálu nemocnice budou dočasně sloužit pouze vjezdy z Roentgenovy ulice a z ulice V Úvalu.

Omezení průjezdnosti areálu FN Motol.Zdroj: FN Motol

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Ředitel Nemocnice Na Bulovce skončil. Ministr zdravotnictví jej odvolal

Pacienti se neztratí

Nemocnice posílila navigaci uvnitř budov, aby maximálně usnadnila orientaci pacientů při průchodu mezi dospělou a dětskou částí. Jedinou vážnější komplikací tak zůstává fakt, že před budovou dospělé části budou po dobu uzavírky zrušena parkovací místa s výjimkou 12 míst pro parkování aut převážející osoby se ZTP.

DĚTSKÁ NEMOCNICE. Výstavba první části motolské nemocnice zachycena 2. dubna 1969.
Jak jsme žili v Československu. Motol - klidná čtvrť s rybníky i nemocnicí

„Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy i Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje byly upozorněny s dostatečným časovým předstihem, aby se mohly na toto omezení řádně připravit,“ sdělil v tiskové zprávě Miloslav Ludvík, ředitel FN Motol a dodává: „Prosíme všechny pacienty a návštěvníky naší nemocnice o pochopení. Omezení je z důvodu rekonstrukce opravdu nevyhnutelné.“