Ve vestibulech stanic metra Hlavní nádraží, Muzeum A/C, Florenc C, Můstek A, Nádraží Veleslavín a Vltavská (tam se ovšem bude muzicírovat jen vpodvečer) budou vystupovat mizikanti, a to jak ti amatérští, tak profesionálové. Představí se přes pět desítek hudebníků a uskupení.

Stanice metra C Letňany. Ilustrační foto.
Změní se linky autobusů pražské MHD a metro na trase C pojede až do Letňan

Ve stanici Vltavská bude premiéra nové skladby

Cestující, ze kterých se rázem stanou i posluchači, se tak mohou těšit na hudební zážitky rozmanitých žánrů: třeba od etno hudby a folku před šanson, jazz či funky muziku až po symfonický metal či hardrock. Mezi vystupujícími nebude chybět ani pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy, který už sedm let sdružuje zpěváky z řad zaměstnanců firmy i přátel. A mimochodem – ve stanici Vltavská představí v 18 hodin zbrusu novou skladbu, zkomponovanou sbormistrem (a také strojvedoucím metra) Lukášem Janírkem právě k akci Nalaďte se v metru.

Té velmi fandí i náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek, (ČSSD). „Živá hudba v metru je určitě lepší než autorádio v zácpě," poznamenal. Připomněl tím, že magistrát podporuje všechny aktivity, které přispějí k tomu, aby co nejvíc lidí dalo přednost městské hromadné dopravě – a tuhle akci považuje za jednu z nich.

Ilustrační foto.
Další metro bez bariér? Letos přibude Palmovka