Radní městské části Praha 2 souhlasili s tím, že provoz projektu Autobus bude prodloužen do konce dubna roku 2015 za podmínky, že provozující společnost Seven Roses získá souhlas dotčených orgánů státní správy a hlavního města Prahy.

V ulici U Bulhara jsou už téměř rok přistaveny dva speciálně upravené autobusy, kde se nabízí pomoc bezdomovcům jiným způsobem, než je obvyklé.

Projekt „Autobus“ v pražské ulici U Bulhara je charitativní iniciativou svého druhu a je zaměřen především na pomoc lidem bez domova.Projekt Autobus poskytuje některé služby bezdomovcům jako jediný v republice kromě noclehu a občerstvení pomáhá lidem bez domova najít si práci, vzdělává je a nezapomíná ani na kulturní servis. To je jeden z důvodů, proč radní Prahy 2 souhlasili s prodloužením jeho provozu.

Zařízení má kapacitu 50 osob. V jednom autobusu, vybaveném dřevěnými palandami, lidé spí, v dalším tráví aktivně volný čas sledují televizní zpravodajství a dokumenty, čtou knihy. K dispozici mají teplou kávu a čaj.

Tím však spektrum služeb zdaleka nekončí. „Projekt Autobus je mimořádný tím, že pomáhá bezdomovcům lépe se orientovat ve společenském dění a najít si práci, což je základní předpoklad pro jejich nový návrat k plnohodnotnému životu," říká radní Prahy 2 Alexandra Udženija.