Vítězem soutěže na přípravu projektu opravy "Barranďáku" se stala společnost Novák & Partner. Vyplývá to z registru smluv. Jejím technickým ředitelem přitom je Milan Šístek, který se podílel na projektování mostu před čtyřiceti lety. Technická správa komunikací za diagnostiku a projekt zaplatí 35 milionů korun bez DPH. Podle profilu zadavatele o zakázku soutěžilo celkem pět firem a sdružení, vítěz byl nejlevnější.

Opravy pražských mostů, most Legií, 15.8.2017
Most Legií čeká nutná oprava. Dopravní podnik chce hýbat s tramvajovou tratí

Nejvytíženějším místem na pražských silnicích denně projede 142 tisíc aut a od svého otevření neprošel zásadní rekonstrukcí. Vítězná firma musí zpracovat diagnostiku mostu a kompletní projekt. Do 11 měsíců má připravit dokumentaci pro územní rozhodnutí. Na celou zakázku až po projektovou dokumentaci pro výběr firmy na rekonstrukci má 33 měsíců.

Rekonstrukce bude znamenat velké omezení hlavně pro řidiče, i když ke kompletní uzavírce dojít nemá. "Vzhledem k dopravní zátěži bude vše probíhat po etapách a snahou bude zachovat maximální možnou průjezdnost," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková. Lze však očekávat, že zejména první dny uzavírky přinesou kolaps dopravy a kolony se přenesou i do jiných částí Prahy.

Barrandovský most
Barrandovský most čeká rekonstrukce. Opravovat se bude po etapách