Ovčáček reagoval na zprávy médií, že prezident dnes přijel Na Bulovku. "Novináři projevují až dojemnou péči o zdraví pana prezidenta. Jejich rozechvělá srdce mohu uklidnit," napsal Ovčáček na twitter. Zeman se podle něj u Dungla zastavil na dlouho odkládané kontrole cestou do Lán ze sjezdu Strany práv občanů. "Vzhledem k tomu, že se v příštím týdnu koná návštěva Královéhradeckého kraje, nabízel se právě dnešek," dodal Ovčáček.

Čtěte také: Veleba chce, aby "Zemanova" SPO šla do voleb s SPD Okamury

Prezident k Dunglovi dochází dlouhodobě. V roce 2012 mu operoval šlachu v palci levé nohy. Přednostu ortopedické kliniky Fakultní nemocnice Bulovka Dungla ocenil Zeman 28. října 2014 medailí Za zásluhy.

Zdraví Zemana se v poslední době stalo častým tématem médií kvůli zvažované obhajobě prezidentské funkce. Prezident svůj zdravotní stav označil za stabilizovaný, trápí ho ale polyfunkční neuropatie, kvůli níž velmi špatně chodí. Média o prezidentově zdraví spekulovala především loni v prosinci, kdy se také objevily zprávy o tom, že přestalo fungovat lékařské konzilium, které se o něj mělo starat. Novináři také často poukazují na nezdravý životní styl Zemana.

Čtěte také: ČSSD má nový program. Zájmy normálních lidí nehájí miliardáři, prohlásil Sobotka