"Zdržení je kvůli tomu, že rekonstrukce byla komplikovanější, než se předpokládalo," vysvětlil mluvčí Prahy 10 Vít Novák. Městská část vypsala zakázku úpravu kuchyní včetně kuchyňských linek a spotřebičů, vítěz tendru by je měl začít dodávat v květnu. Odhadovaná hodnota zakázky je na 21 milionů korun.

Ve výškovém domě by mělo vzniknout asi 170 malometrážních bytů. Bude tam startovací a ústupové bydlení - pro mladé i seniory. Kromě klasických bytů vznikne také deset bytových jednotek pro lidi po úrazu míchy, městská část na projektu spolupracuje s Českou asociací paraplegiků.

Bezbariérové byty by jim měly napomoci naučit se samostatnosti. Postiženým lidem se budou byty pronajímat na jeden rok. Výhodou pro ně bude i blízkost areálu Centra Paraple, které paraplegikům pomáhá, ležící asi 500 metrů vzdušnou čarou.

V přízemí se plánují obchody, v domě nejspíš zůstane fitness a k němu přibude klub pro matky s dětmi. Podle opozice je přestavba penzionu, která začala v roce 2013, příliš nákladná a za stejnou cenu by si mohla radnice postavit nový bytový dům.