„Naším cílem je upozornit na hru Prezident 21. Je to nestranná apolitická hra, kde i současný prezident je jedním z kandidátů. Lidé mohou vybrat až tři kandidáty. Ten, který bude mít nejvíce hlasů, bude pak mít i zřejmý mandát pro případnou volbu," řekl koordinátor hry Ondřej Koutský.

Institut chce podobné akce pořádat na dalších místech v ČR

Při happeningu si účastníci před obličeje dali portréty všech prezidentů s výjimkou TGM, toho reprezentovala jeho vlastní socha. Jeden z účastníků pak měl před obličejem prázdný portrét symbolizující prezidenta, který bude zvolen příští rok. „Perličkou je, že představitel Klementa Gottwalda se jmenuje stejně," řekl Koutský. K akci hrál smyčcový kvartet a k dispozici byly i stolky s šachy.

Podobné akce chce institut pořádat na dalších místech v ČR. „Objedeme s tím republiku, abychom hru dostali co nejvíce do povědomí lidí. Budeme také pořádat například přednášky," řekl Koutský.
Na Hradčanském náměstí dnes rozložili svůj stánek i zástupci Domova s Blokem proti islamizaci, kteří sbírali podpisy na podporu kandidatury prezidenta Miloše Zemana.