Koalice se pře kvůli hazardu od červnového bouřlivého jednání, na kterém se zastupitelé na podobě vyhlášky nedokázali dohodnout. Primátorka následně slíbila, že nulovou toleranci zastupitelé odhlasují v září. Zatím se tak ale podle všeho nestane.

„Co se týká konkrétních opatření, platí nulová tolerance, jen nyní náš návrh konzultuju s ministerstvem vnitra a ÚHOS, aby nebyl právně napadnutelný, a následně ho předložím na jednání našeho klubu," uvedla dnes primátorka. Konkrétní termíny ani podobu vyhlášky komentovat nechtěla.

Naposledy se mluvilo o tom, že by v rámci vyhlášky na vybraným místech v Praze zůstala kasina. Mohla by být pouze ve čtyř či pětihvězdičkových hotelech. Trojkoalice s tím ale zásadně nesouhlasí a žádá plošný zákaz, ke kterému se koalice zavázala v programovém prohlášení.

Současné znění vyhlášky o hazardu v Praze platí od října 2013. Hazard tehdy zcela zakázaly například Praha 2, 6 nebo 12, další radnice jej omezily. Novela vzniká na základě žádostí městských částí. Některé se loni rozhodly k zákazu připojit.