Podle Novotného byla nedávno dokončena kontrola v PIS, která ukazuje na určitá pochybení, za která nese odpovědnost vedení organizace. Proto se radní rozhodl navrhnout odvolání Ramnebornové. Podle informací ČTK by se chyby měly týkat především kritizovaného pronájmu významných pražských památek bezpečnostní agentuře ABL FM Services, dříve spoluvlastněné nepravomocně odsouzeným poslancem Věcí veřejných Vítem Bártou.

Čtěte také: Auta zmizí z Václaváku i z nábřeží. Do dvou let, slibuje primátor

Ramnebornová ale své odvolání dává do souvislosti s tím, že napadla u soudu konkurz na svůj post, který město před časem vyhlásilo. Uvedla to v oznámení, které dnes rozeslala médiím. Ramnebornová se do konkurzu nepřihlásila, podle ní byl diskriminační.

„Zadavatel například stanovil zcela účelovou podmínku minimální pětileté praxe v cestovním ruchu. Odpovědným osobám přitom musí být známo, že žalobkyně (Ramnebornová) v době uzávěrky přihlášek do výběrového řízení bude mít praxi pouze čtyři a půl roku," uvedla v prohlášení Ramnebornová.

Výběrová komise do čela PIS doporučila někdejší šéfku vídeňské odbočky agentury CzechTourism Noru Dolanskou. Novotný řekl, že město bude muset nyní s jejím jmenováním počkat, proti rozhodnutí soudu se ale odvolá.