Radní také přijali navýšení příspěvku ze vstupného do zoo v Troji na podporu ohrožených zvířat ve volné přírodě. Namísto dosavadních dvou korun z každého lístku půjdou na tyto účely od letoška tři koruny. „Projekty na pomoc ohroženým zvířatům ve volné přírodě a podpora ohrožených druhů, to je základní princip, na kterém dnes zoologické zahrady fungují. Pražská zoo si už těmito aktivitami dokázala získat mezinárodní renomé a hlavní město ji v tom samozřejmě maximálně podporuje,“ komentoval rozhodnutí náměstek primátora Petr Hlubuček (Spojené síly pro Prahu, STAN).

Ochrana goril nížinných ve střední Africe je jedním ze stěžejních in-situ projektů Zoo Praha. Nově i na tento projekt poputují tři koruny ze vstupného namísto dvou.
Pražská zoo podpoří více než čtyřmi miliony korun ohrožená zvířata

Radní také odklepli dvoumilionovou dotaci města na provoz kyvadlového autobusu mezi vstupem do zoo a P+R parkovištěm u Trojského mostu a tunelu Blanka. Na příští týden už primátor avizoval první rozhodnutí o personálních změnách v městských firmách. „Postupně se dotknou zřejmě všech firem,“ upřesnil Hřib. Jisté je, že by dozorčí radě Dopravního podniku měl nově šéfovat náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Koaliční smlouva o spolupráci v Zastupitelstvu hlavního města Prahy ve volebním období 2018 - 2022. Magistrát hl. m. Prahy 12. listopadu 2018.
Lídři v Praze podepsali koaliční smlouvu. Čižinský: Jsme zaměstnanci sousedů