„Vytvořila jsem je s pokorou a úctou. Jsou darem mým a mojí dcery Martiny Hrnčířové. Nechci polemizovat o jejich materiální hodnotě, protože jde o hodnotu naší hluboké víry a modlitby. Přála bych si, aby se lidé u Pražského Jezulátka zastavili a nahlédli jeho prostřednictvím do své vlastní duše,“ řekla Deníku Marie Zelená.

Pražské Jezulátko (latinsky Jesulus Pragensis) je malá dřevěná soška s povrchem vymodelovaným z barevného vosku zobrazující Ježíše Krista v útlém dětství, vystavená v chrámu Panny Marie Vítězné na Malé Straně v Praze.

Soška pochází ze Španělska, kde byla vyrobena zřejmě kolem poloviny 16. století. Jezulátko oblékají sestry karmelitky Dítěte Ježíše do královských šatů, jejichž liturgická barva (fialová, bílá, zelená, červená) se střídá podle období církevního roku a další podle církevních slavností a svátků.

Sedmdesát let poté, co si před Bohem řekli své ano (20. prosince 1949), obnovili v sobotu 11. ledna 2020 v kostele svatých Filipa a Jakuba v Dolním Němčí svůj manželský slib jednadevadesátiletá Anežka Dufková a její čtyřiadevadesátiletý choť Leopold Dufka
70 let společně. Platinovou svatbu oslavili manželé z Dolního Němčí
Ilustrační foto
VIDEO: UFO nad Slováckem? Lidi vystrašila neobvyklá formace satelitů