Včera odpoledne, kdy volby začaly, byla účast zatím podobná jako minulý týden. Ve čtyřech pražských senátních obvodech přišlo v prvních hodinách hlasovat od čtyř do deseti procent voličů.

Odvoleno už má například prezident Václav Klaus, který hlasoval v Praze 8. „Volby jsou intimní záležitost, ale byla to pro mě jednoduchá věc, každý ví, že jsem v minulosti zakládal Občanskou demokratickou stranu," zareagoval na dotaz novinářů, komu z dvojice Daniela Filipiová (ODS) a Jiří Dolejš (KSČM) do urny vhodil svůj hlas.

V dalších senátních obvodech si voliči svého zástupce v Senátu na příštích šest let vybírají následovně: v Praze 2 mezi Liborem Michálkem (nominovaným Českou pirátskou stranou, Stranou zelených a KDU-ČSL) a Stanislavem Křečkem (ČSSD). V Praze 4 mezi Evou Sykovou (ČSSD) a Tomášem Töpferem (ODS), v Prahu 12 pak mezi Tomášem Grulichem (ODS) a Františkem Adámkem (ČSSD).

Ve zbylých městských částech budou obyvatelé metropole vybírat svého senátora za další dva (Praha 1, 5 a 9), respektive čtyři roky (Praha 6, 10 a 11).