„Každý rok vybíráme odlišné projekty v metropoli - důvodem je, aby se dostalo na všechny, kteří pomoc potřebují. I když pomoc všem je z říše snů, pokoušíme se aspoň velký krajíc ukrojit," uvedl markewtinogový manažer rádia City Michal Krčmář. 

Pomáhali Klokánkům ve Štěrboholech a Kobylisích, nadaci Archa Chantal s projektem Svět NEBE, dětskému oddělení Všeobecné fakultní nemocnice Praha, azylovému domu pro týrané ženy, projektu Svítání od Nadace Leontinka, Nadačnímu fondu Dětský úsměv na oxymetry v Krči nebo talentovaným dětem z pražských dětských domovů.

„Letos úspěšně pokračujeme devátým ročníkem, ve kterém podporujeme Nadaci Jedličkova ústavu nákupem životně důležitých potřeb k životu studentů a dětí ze Školy Jedličkova ústavu v Praze," doplnil Michal Krčmář.

Šťastnější Vánoce pro postižené děti

V průběhu předchozích osmi let bylo prostřednictvím DMS vybráno bezmála 1,4 milionu korun a letos už se částka blíží k metě 200 tisíc korun. „Chceme, aby si děti a studenti z Jedličkova ústavu užili šťastnější Vánoce, a tak se snažíme pomoc například studentce Natálce k novému přídavnému pohonu na vozík," podotkl Michal Krčmář.

„Denis studuje magisterský obor na Metropolitní univerzitě, hraje florbal a potřebuje k tomu patřičně vybavený vozík. Ten potřebuje i Walídek, aby nemusel jezdit do školy v kočárku. Člen kapely The Tap Tap Honza by rád nové pouzdro na kytaru s kolečky. Takových přání máme letos nespočet, proto se snažíme pomáhat, jak je to možné," dodal Krčmář.

Symbolické rozsvícení žárovky na stromě

Ilustrační foto.Pro všechny, kteří se chtějí zapojit, zvolili v rádiu City nejsnadnější cestu - posílání dárcovských SMS ve tvaru DMS ZAROVKA na číslo 87 777. Každý, kdo odešle DMS, obdrží ihned ve zpětné zprávě unikátní kód, díky kterému si může symbolicky rozsvítit svoji žárovku na pražském vánočním stromě a ještě zanechat vzkaz obdarovaným dětem a studentům.

Patrony letošního ročníku jsou herečka Zlata Adamovská, herec Petr Rychlý a biatlonista Ondřej Moravec.

Čtěte také: Strom na Staroměstském náměstí vydělal dětem přes dvě stě tisíc korun