Vstupenkou na pochod je růžové tričko, jeho nákupem přispějí lidé na programy prevence rakoviny prsu, projekty pro pacientky a vyhodnocování screeningových dat. Pochodu se každoročně účastní tisíce lidí.

Zdravotní pojišťovny od loňského roku rozesílají pozvánky ženám, aby přišly na vyšetření. Mělo by to ještě zvýšit účast žen na prevenci, díky níž se odhalují nádory stále častěji už v raném stadiu, kdy se dají zcela vyléčit. Účast na screeningu v ČR přesahuje 60 procent, po zavedení pozvánek se očekává letos nárůst na téměř 70 procent.

Na bezpečnost účastníků pochodu budou podle České televize kromě policistů dohlížet i agenti bezpečnostní agentury. Pořadatelé tak chtějí zmírnit obavy z teroristických útoků. Podle nich jde o preventivní opatření, o žádné konkrétní hrozbě nevědí. Agenti budou mít u sebe ukryté zbraně, které mohou použít v případě krajní nouze. Na pochod budou dohlížet také desítky policistů.

Letošní pochod zaštítila pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). V čele průvodu půjdou ambasadorky a ambasadoři, kteří dlouhodobě tuto charitativní akci podporují, jako herečka Simona Stašová či zpěvák David Deyl. V cíli na Rohanském ostrově zahrají skupiny Chinaski či Děda Mládek Illegal Band. Ti, kteří raději běhají, se mohou zúčastnit ranního „předběhu" v obráceném směru pochodu.