Slavit s Mikulášem a čertem mohli i čtyřnozí mazlíčci. První pražská pekárna pro pejsky pro ně připravila na tento výjimečný den hned několik překvapení.

„Každý pejsek, který předvede nějaký výjimečný kousek, dostane od Mikuláše a čerta psí vánoční cukroví, nebo sušené maso. Ochutnout ale mohou čtyřnozí mazlíčci i psí pivo,“ popisuje netradičního Mikuláše v Praze jednatelka pekárny Drahomíra Venclovská.

První ročník této akce se setkal u Pražanů s obrovským zájmem. Už od ranních hodin měly majitelky narváno. Nejmenším účastníkem byla čivava. Tím největším pak padesátikilový švýcarský salašnický pes.

Sladkou odměnu ale dostaly i všechny děti, které v tento výjimečný den spolu se svým čtyřnohým kamarádem do pekárny dorazily. Čert s Mikulášem ale nechyběl ani v akvaparku v Čestlicích. Malí i velcí si zde mohli pochutnat na speciálním mikulášském menu s koktejly. Milovníky adrenalinu pak potěšil závod v jízdě na nafukovací kosatce a delfínech, nebo lovení rybiček.

Radost všem návštěvníkům ale udělala i balónková dílna, nebo dětská diskotéka. Program navštívilo mezi 14 a 19 hodinou na 260 dětí.

Překvapení čekalo i na návštěvníky mikulášské show na Jižním městě. Tam v šest večer vyrazil od stanice metra Háje dokonce Velký mikulášský průvod plný létajících čertů a tlustých andělů na nosítkách. Během zastávek čekalo na návštěvníky fireshow, nebo pouliční divadlo o životě svatého Mikuláše.