Jejich úkolem bude přijít s řešením, jak uspořádat v ulicích veřejný prostor. To znamená kupříkladu, jak by měly být široké chodníky, kde mají být parkovací místa nebo zda má být v ulici nová zeleň a odpočinkové plochy. Řešit budou také rozmístění košů a laviček.

Studie by měla být hotova do konce letošního srpna Vypracovaný materiál má pak posloužit jako vodítko pro to, jak zorganizovat i další blízká místa, třeba nábřeží kapitána Jaroše, ulici Korunovační a prostor před Výstavištěm.

Národní galerie současně připravuje obnovu piazetty před Veletržním palácem. Nyní je před institucí jen malý prostor, který je od ulice oddělený zásobovacím vjezdem.

Záměr úprav souvisí s připravovanou rekonstrukcí tramvajové tratě v ulici Dukelských hrdinů v úseku od ulice Milady Horákové do ulice Strojnická, která by měla být realizována v roce 2018.

Jeden z hlavních bulvárů Prahy 7

Ulice Dukelských hrdinů, dříve Bělského třída, byla jedním z hlavních bulvárů Prahy 7. Dodnes je hlavní spojnicí mezi nábřežím, Výstavištěm a Stromovkou.

Veletržní ulice je dopravní tepnou Prahy 7, na kterou je navázáno několik významných budov. V současné době se uvažuje o jejím propojení s Dělnickou ulicí.

V loňském roce si podobnou studii nechalo město vypracovat v případě Vinohradské ulice. Také tady budou opraveny tramvajové koleje, budou rozšířeny chodníky, přibudou koše a lavičky a přesunou se některé zastávky.

Stejným způsobem má být opravena Táborská v Praze 4.

Čtěte také: Z rušné Plzeňské ulice může být městská třída se stromy