„Předmětem veřejné zakázky je zhotovení projektové dokumentace a zajištění inženýrské činnosti pro rekonstrukci komunikace v ulici Vinohradská v úseku ulic Legerova a Jana Želivského," píše se v dokumentu, který schválili radní.

Tendr by měl být vypsán v březnu

Vybraná firma pro město vypracuje například dokumentaci pro vydání územního rozhodnutí o umístění stavby, materiály nutné pro vydání stavebního povolení nebo vyhotoví soupis stavebních prací, dodávek a služeb a zajištění autorského dozoru při výstavbě. Tendr by měl být vypsán v březnu.

Na Vinohradské by měly být, kromě několika úseků, rozšířeny chodníky. Přibudou zmíněné odpadkové koše nebo lavičky. Rovněž by měly být všechny zastávky bezbariérové. Ty, které jsou daleko od sebe pak budou posunuty. To se týká například zastávky na náměstí Jiřího z Poděbrad ve směru do centra. Všechny tramvajové ostrůvky budou rozšířeny.

Přechody přibudou i na Floře 

Nejvíce změn se dočká křižovatka na náměstí Jiřího z Poděbrad. Kromě posunutí zastávky budou odstraněna z křižovatky všechny zábradlí a domalovány přechody tak, aby se lidé přes křižovatku nemuseli dostávat pouze podchodem.

Přechody přibudou také na Floře. Parkovací místa by na Vinohradské měla zůstat zachována v současném počtu. Rekonstrukce bude postupovat společně s jednotlivými fázemi opravy tramvajových kolejí. Náklady zatím vyčísleny nebyly.