"Komunikace se daří postupně zprůjezdňovat, nadále však očekávejte na některých linkách autobusů nepravidelnosti a zpoždění. V tramvajové síti problémy aktuálně neregistrujeme," uvedla Pražská integrovaná doprava (PID) na Twitteru.

Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr oznámil, že první sypače vyjely do pražských ulic kolem šesté hodiny večer, další potom ve 22 hodin. "V pět ráno vyrazí metaři, kteří se v první řadě zaměří na na vchody do stanic metra. Poté na další zastávky a chodníky" předeslal Adam Scheinherr. "Ať už za volantem nebo pěšky, buďte, prosím, opatrní," dodal.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by řidiči měli počítat se ztíženými podmínkami v dopravě až do sobotního večera. Místy může napadnout až 15 centimetrů. Meteorologové varovali do nedělního dopoledne také před náledím a zmrazky.

Situace na pražských komunikacích byla v sobotu 19. listopadu ráno už klidná, policie v souvislosti s počasím nezaznamenala problémy. Řekli to mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková a pražské policie Jan Daněk.

Od 1. listopadu nastala takzvaná zimní motoristická sezona. V praxi to znamená povinnost mít auto přezuté na zimní pneumatiky
Češi trvale přezouvají na celoroční pneumatiky. Může za to drahota i počasí

Policie v hlavním městě zaznamenala od půlnoci do rána šest dopravních nehod. Zda měly souvislost s počasím, není jasné. "Nemáme informaci, že by byl nějaký problém v dopravě kvůli počasí," sdělil Jan Daněk.

Ilustrační foto.
Veřejná doprava kolabuje, přes sto spojů hlásí zpoždění, některé i hodinu a půl

Ani pražský dopravní podnik podle informací na svém webu neznamenal v sobotu ráno žádná mimořádná omezení.