„Na přehlídce bude zastoupena řada bezpečnostních složek včetně těch, které spadají přímo pod hlavní město Prahu. Je to například jedna ze složek Integrovaného záchranného systému – Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy, a také městská policie. Jejich příslušníci se nejenom přehlídky zúčastní, ale budou také dohlížet na její bezpečný průběh,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Libor Hadrava.

Na přehlídce a související tzv. statické ukázce techniky, která se bude konat na Letné od 26. do 28. října a které se zúčastní rovněž všechny bezpečnostní a záchranné složky, bude zapojeno celkem 4 357 osob a 236 kusů techniky včetně přeletu vzdušných sil.

Nebe nad centrem Prahy rozzářil večer 1. ledna Novoroční ohňostroj.
Oslavy 100 let republiky vyvrcholí v Praze ohňostrojem. Zapějí Gott i Kubišová

Město také vyčlenilo z rozpočtu finanční prostředky na potřebná dopravní opatření související s přehlídkou a dalšími akcemi oslav. Jedná se o částku ve výši 300 tisíc korun a je určena především k zajištění náhradní veřejné hromadné dopravy spojené s výlukami tramvají a změnami v provozu metra.

„Ochrana občanů stojí na dokonalé součinnosti se všemi dalšími jednotkami bezpečnostních sil. Proto trvale spolupracujeme s řadou složek včetně armády na území hlavního města Prahy. Příprava přehlídky si vyžádala dva roky práce jejích organizátorů. Proto všem zúčastněným a návštěvníkům akce upřímně přeji, aby si z ní odnesli co nejsilnější zážitky,“ dodal Hadrava.

Festival světla Signal 2018 v Praze.
Signal festival viděly stovky tisíc lidí. Vrátí se příští rok znovu do Karlína?