O možném porušení zákona informovala Krnáčová již minulý týden. Magistrátní odbor kontroly dnes předložil radním materiál s dosavadními výsledky šetření. Ty jsou ale neúplné a odbor musí materiál dopracovat.

Údajně by se však mohlo jednat o porušení zákona o veřejných zakázkách, porušení interních předpisů nebo o navádění k podvodu. „Úředníci nemohou na jeho pokyn porušovat interní předpisy a pan Stropnický si nemůže dovolit neinformovat o důležitých postupech radu. Ráda bych ale počkala na interní kontrolu, která má zjistit, jestli došlo ke spáchání trestného činu nebo ne," uvedla dnes Krnáčová. Dále dokument nekomentovala.

Stropnický na svůj facebookový profil v úterý napsal, že se stal obětí „šikany" ze strany vedení magistrátu. Uvedl, že si nahlásil akci do primátorské rezidence, ale primátorka mu ji prý zrušila, ačkoli tam bylo volno. Rovněž si stěžoval, že mu bylo zamítnuto využít reklamní plochy avizující akci na nádraží Žižkov, že má být z městských organizací prověřen pouze rozpočet Institutu plánování a rozvoje, který spadá do jeho gesce, nebo je mu blokováno ustavení komise zabývající se náplavkami.

Podle Krnáčová je Stropnický „mladý muž, který na sociálních sítích rád vystupuje jako bojovník proti všem a jeho fanoušci ho za to obdivují. Mně to nevadí…" uvedla. Na magistrátu vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN). Ta má v 65 členném zastupitelstvu těsnou většinu jednoho hlasu.