Policisté podle jejích slov úzce spolupracují se strážníky, stejně jako se zástupci obou klubů, s lidmi z radnic či dopravního podniku. A také s dalšími složkami policie včetně srbských kolegů. „Utkání by se podle předběžných odhadů mohlo zúčastnit kolem dvou tisíc příznivců srbského týmu,“ konstatovala Zoulová. S tím, že prioritou bude zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a dohled nad veřejným pořádkem.

14. kolo fotbalové ligy: Sparta - Karviná 3:0
Spartě hrozí kolaps. Fanoušci napsali Křetínskému: Ukončete chaos

Návštěvníky policisté upozorňují na zákaz vnášení pyrotechniky 

Z pohledu Sparty má zápas nejvyšší kategorii rizikovosti – což obnáší maximální nasazení pořadatelské i bezpečnostní služby a předchozí přípravy s policií, záchranáři či hasiči. To však podle mluvčího klubu Ondřeje Kasíka není mimořádné – pro mezinárodní utkání je to standardem. Z pohledu diváků se návštěva nemá lišit třeba od nedělního utkání s Bohemians.

Návštěvníky policisté upozorňují na zákaz vnášení pyrotechniky i alkoholu na stadion – a připomínají tradiční upozornění na omezenou kapacitu parkovací míst i očekávané komplikace v dopravě. Vyplatí se proto vyrazit s předstihem – a využít MHD. I ti, kteří na fotbal nemíří, pak od 17. hodiny musí v okolí stadionu na Letné počítat s dopravními omezeními.

Zápas Zbrojovka Brno - Sparta Praha.
Utkání Zbrojovky se Spartou sledoval i vrtulník. Fanoušci však byli klidní

Kasík za Spartu hýří optimismem 

„S ohledem na očekávané přesuny většího množství osob policisté doporučují rezidentům věnovat zvýšenou pozornost zabezpečení vstupů do domů – a zvážit případné přeparkování vozidel,“ radí Zoulová.
Kasík za Spartu hýří optimismem. „S pořádáním mezinárodních zápasů máme velkou zkušenost – a věřím, že to zvládneme,“ řekl ve středu Deníku. „Nicméně mohu říci, že před tímto zápasem nepodceňujeme jediný detail,“ poznamenal.

Koho má na soupisce pražská policie - Bezpečnost v metropoli bude zajišťovat několik stovek policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby, antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy, policisté na koních a připraveni budou i příslušníci speciální pořádkové jednotky.
- S ohledem na srbské fanoušky bude významně posílena cizinecká policie.
- V případě příznivého počasí se plánuje nasazení policejního vrtulníku, který spolu s městským kamerovým systémem umožní monitorovat bezpečnostní situaci a rozhodovat o efektivním nasazení policejních sil.

Zdroj: Policie ČR