Hlavní roli v Srdcovce Prosek hraje Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku, kterou mimo jiné vaří i mistr varny Zdeněk Polák už déle než 42 let a piva Gambrinus navařil už přes 27 milionů hektolitrů. Právě jeho silueta také je umístěna na zdi v Srdcovce.

Pivovarskou atmosféru interiéru podtrhují také nerezové tanky, siluety pivovarských, ale i trubky pivního vedení. Útulnou atmosféru dávají Srdcovkám interiérové prvky vyrobené ze starého dřeva. Srdcovka v sobě spojuje prostory dýchající historií s moderními technologiemi.

Ilustrační foto
ČERNÁ A BÍLÁ: Smí hospodský vykázat děti?

„Před pěti lety jsem si umanul, že bych tu chtěl jednou vytvořit klasickou českou pivnici s výborným pivem a tradiční českou kuchyní. Po pěti letech se myšlenka stala realitou. Do rekonstrukce jsme se pouštěli už s jistotou konceptu Srdcovka. Typickou sídlištní stavbu jsme zrekonstruovali od základů až po stropy,“ popsal vznik Alexandr Tauer.

„K pivu doporučujeme především naši specialitu: pomalu pečený vepřový bok bez kosti. Druhým trumfem pak je trhaný hamburger, žádné mleté maso, ale trhaná pečínka,“ shodují se šéfkuchaři Tomáš Tejral a Simona Fedincová.

Dominance paneláků. Prosek má bohatou historii, dnes ho ale většina Pražanů vnímá jako čtvrť plnou paneláků. Na sídlišti Prosek, které se rozkládá na území Proseku, Střížkova a Letňan, žije nyní kolem 25 000 obyvatel.
Jak jsme žili v Československu. Prosek - stará čtvrť v moderním kabátě