Tradice veletrhu sahá až do 90. let minulého století. Přijíždějí na něj školní zájezdy osmých a devátých tříd, v odpoledních hodinách a v sobotu přicházejí také rodiče se svými dětmi.

Účastníci tak mají možnost nakouknout do stovky středních škol, načerpat jejich atmosféru a pobavit se na místě jak s žáky, tak učiteli.

V jihovýchodní části Prahy jsou přerušeny dodávky tepla od Pražské teplárenské. Výpadek se týká Jižního Města, Modřan, Krče (na snímku) a Vršovic.
Dvacet tisíc domácností v Praze bylo bez dodávky tepla. Výpadek trval hodiny

„Letošní ročník je pro nás obzvláště důležitý, jelikož je generační vrchol žáků devátých tříd. Nastupující ročník 2008 je nejsilnější za posledních 29 let. Je přitom důležité, aby všichni našli školu, která je bude bavit a po které najdou vhodné uplatnění,” uvádí ředitelka magistrátního odboru školství, mládeže a sportu Lenka Němcová.

Už 27. ročník veletrhu přináší řadu inovací. Vedle třídenní akce připravilo město ve spolupráci s Mediálním domem Preslova informační kampaň a vyvinulo mobilní aplikaci.

Slavnostní otevření dalšího sportoviště v podchodu v průchodu pod Hlávkovým mostem, Praha 7.
Labyrint hrůzy je zase o kus hezčí. Pod Hlávkovým mostem jsou nová sportoviště

„Návyky žáků základních škol se rychle proměňují a spolu s nimi i způsob, jakým si vybírají střední školu. Ve spolupráci se staršími studenty jsme proto vyvinuli aplikaci Schola Pragensis, která deváťáky provede celým procesem volby střední školy. Nabízí katalog všech pražských středních škol, profilační test, video-průvodce s radami od absolventů i mapu samotného veletrhu. Aplikace je dostupná na Google Play, App Store a webové stránce scholapragensis.cz,” řekl Jakub Jarolímek z Mediálního domu Preslova.