„Dal jsem si vše do pořádku. Hygiena u mě byla celkem třikrát a pokaždé bylo vše v pořádku," říká provozní restaurace na Praze 7.
Čtěte také: Taková byla prohibice
Do budoucna se bude hygienická služba soustřeďovat zejména na odebírání vzorků z otevřených láhví. Na úterý svolal ministr poradu krajských hygieniků, na níž si upřesní metodiku dalších kontrol.
„Budeme klást důraz zejména na to, aby byl dohled nad otevřenými lahvemi, protože tam je podezření, že byly často doplňovány z nelegálních zdrojů," uvedl ministr. Předpokládá, že nadále už nebude problém s metanolem, ale hlavně půjde o to, aby alkohol byl bez zbytků denaturátů, které svědčí o nelegální výrobě.
V Praze uvolnění zákazu znamenalo okamžitou konzumaci tvrdého alkoholu. „Lidé měli spíš chuť pít kvůli konci zákazu, než si dát konkrétní lihovinu," dodává provozní k současné situaci.