Za kvalitu všech účastníků ručí jejich pečlivě sestavené menu podle Maurerova výběru. Návštěvníci mohou nově otestovat kulinářské speciality od 15 mimopražských restaurací, farem, vinařů, pivařů, výrobců minerálek a delikates.

Během programu se seznámí s filozofií neplýtvání „Taste Waste", navštíví cooking show, školu vaření, řízené degustace a workshopy v Míčovně Pražského hradu. S plným žaludkem si odpočinou při poslechu hudby.

Výběr z programu festivalu:
SOBOTA14:00: Dobré ghí  Zdenka Kolláriková Jak na ghí?
          Hostaria  Řízená degustace italských farmářských olivových olejů
15:00  Vinařská unie ČR  Degustace Bohemia Sekt a Habánské sklepy
          Etnosvět  Kurz rostlinné stravy
16:00  Řemeslná  Koláčkova pekárna Jak na kvásek
          Vinselekt Michlovský  Víno a čokoláda (L. Michlovská)
18:00  Pivovary Lobkowicz  Komentovaná degustace a škola čepování B. Bartoňka, Z. Raise
          Korunní Bar  Jak správně párovat vodu a víno

Výběr z programu festivalu:
NEDĚLE
15:00  Vinařská unie ČR  Zámecké vinařství Bzenec a Mikrosvín Mikulov 
          Pivovary Lobkowicz  Komentovaná degustace a škola čepování
          Etnosvět  Kurz rostlinné stravy
16:00  Řemeslná Koláčkova pekárna  Jak na kvásek
          Vinselekt Michlovský  Víno a čokoláda (L. Michlovská)
17:00  Karlovarská Korunní  Snoubení vody a vína (K. Kollárová)
18:00  Pivovary LobkowiczKomentovaná degustace a škola čepování
          Gran FierroCooking show „Tajemství argentinského grillu" Sergia Guerrerose

close Anketa zoom_in

Kliknutím na obrázek ho zvětšíte.

Anketa: Vyhovuje vám kvalita pražských restaurací?

Alena Zemanová: Praha má mnoho restaurací. Otázka je, zda jsou všechny kvalitní. Stále ty lepší musíte hledat. Vadí mi, že není tak dobrá informovanost, co se týče názvu jídel. Co si mám představit pod názvem Kapsa paní Milady? Ocenila bych, kdyby restaurace pořádaly více akce jako zabíjačky nebo tematické večery. To mi v Praze určitě chybí.

František Kotačka: Praha je v gastronomii na velmi dobré úrovni. Máme mnoho podniků pro příznivce všech možných kuchyní, specialit, cenových hladin. Myslím si, že je u nás stále více restaurací, které jsou schopny konkurovat i těm nejlepším zahraničním. Všímám si ale obliby jídel z domácích a lokálních surovin, dál kvalitních burgerů a raw jídel.

Anna Tlamichová: Myslím si, že Praha má dostatek kvalitních restaurací, ale uvítala bych kvalitnější sushi restaurce. Ty se nedají porovnat s těmi zahraničními. V módě podle mě je sushi, raw kuchyně a veganská kuchyně. Ale já si radši zajdu na klasické italské jídlo, mám nejraději těstoviny.

Dana Opavská: Praha není gastronomickým středem České republiky. Stále mi chybí mnoho restaurací, které by nabízeli regionální potraviny. Vím ale o mnohých festivalech, kde si může člověk koupit a ochutnat jídla ze všech koutů světa. Já bych ale ocenila, kdyby z restaurací zmizela smažená jídla. Ráda bych zdravější nabídku jídel.

Čtěte také: Prague Food Festival byl zahájen v Míčovně Pražského hradu