Koupací plocha, která v areálu Výstaviště vznikne, by měla být podobná biotopu v Radotíně. Bude se rozkládat na 1810 metrech čtverečních. Předpokládaná cena stavby bude 36,4 milionu. Areál by denně mohlo navštívit až 600 lidí.

Návrh autorského týmu: Petr Sladký, Martina Novotná, Dominika Otevřelová, Jindra Novotná a Tomáš Křen
KRÁTCE: Holešovické výstaviště bude mít novou bránu

Griloviště i hudební pavilon 

U bike parku se počítá s investicí 6,6 milionu korun. Plánují se zde hliněné dráhy i cesty pro zlepšení techniky jízdy na kole a prvky pro cyklisty začátečníky i profesionály. Měl by tu být i přírodní mobiliář.
Mezi Bruselskou cestou a Stromovkou Gastro pavilonem bude za 4,8 milionu vybudováno griloviště. Jeho součástí bude i půjčovna zařízení a hudební pavilon. Všechny uvedené projekty se budou nacházet ve čtvrté zóně areálu, která je určena k rekreaci. V budoucnu by tu ještě mohl vzniknout alternativní prostor pro krajinné umění či by se tu mohly objevit další atrakce a relaxační zóny.

Stromovka si ukousne notný kus z Výstaviště
Stromovka si ukousne notný kus z Výstaviště

Investice v řádu stovek milionů 

Přístup hlavního města k výstavišti v minulosti kritizovala Praha 7. Radní pro rozvoj Prahy 7 Lenka Burgerová loni uvedla, že Výstaviště má ohromný potenciál, který Praha nedokázala po celá léta využít.

Metropole chce příští rok do Výstaviště investovat stovky milionů korun. Plánuje se např. dostavba repliky vyhořelého křídla Průmyslového paláce a rekonstrukce některých památkově chráněných budov.

Holešovické výstaviště.
Nové vstupní brány do Výstaviště by mohly stát v roce 2018