Majiteli pozemků, společnosti Molepo, se navíc nepodařilo prosadit změnu územního plánu, která by výstavbu umožnila. „Změna územního plánu je v tuto chvíli neprůchozí, jsme proto ochotni jednat o prodeji," uvedl za Molepo mluvčí Marek Roll.

Molepo získalo pozemky od někdejšího podniku Pražská kanalizace a vodní toky. Deník E15 nedávno uvedl, že za ně zaplatil 80 milionů korun. A nyní chce prý dvojnásobek. To ale mluvčí firmy zpochybnil. „Rozhodující bude cena, ale tak daleko jednání prozatím nejsou a je předčasné se o konkrétních částkách bavit," řekl.

Majitel pozemků chtěl na břehu, který v současnosti slouží jako koupaliště, vybudovat bytové domy. Přestavba se měla dotknout chátrající budovy, kde plánoval vytvořit místo pro bydlení. Místo parkoviště nedaleko kempu měly vyrůst výškové budovy s výhledem na Prahu a do údolí Divoké Šárky. Projekt počítal s novým krytým i venkovním sportovištěm.

Území okolo nádrže, které je považováno za vstupní bránu do Šáreckého údolí, ale chrání stavební uzávěra. Podle současné podoby územního plánu lokalita slouží výhradně odpočinku a rekreaci.