Obě zařízení jsou příspěvkovými organizacemi zřízenými Magistrátem hl. m. Prahy. O pomoci rozhodl krizový štáb Prahy 8 dnes ráno na základě naléhavé noční prosby právě z domova seniorů Nová slunečnice.

Zatěžovací zkoušky mostů na Negrelliho viaduktu.
Unese to? Na mostech Negrelliho viaduktu proběhly zatěžovací zkoušky

Tento domov se v pozdních nočních hodinách obrátil na několik městských částí i pražský magistrát, který je zřizovatelem domova, s naléhavou žádostí o ochranné prostředky a pomůcky, kterých má nedostatek. Podle hesla „kdo rychle dává, dvakrát dává“ připravil krizový štáb Prahy 8 okamžitou pomoc v podobě 1000 ks ústenek, 200 ks roušek, gumových rukavic a 10 l dezinfekce. Stejná pomoc putuje i do domova pro seniory Ďáblice.

Goa v době zákazu vycházení.
VIDEO: Odříznut od domova. Známý český fotograf se snažil dostat z Indie

"Zároveň Praha 8 zajistila dezinfikování u tří nájemních bytových domů – Taussigova, Bušova a Bínova. Tyto domy patří městské části a malometrážní byty v těchto domech slouží k bydlení seniorů a občanů se zdravotním postižením, kteří potřebují pomoc pečovatelské služby nebo jsou využívány v rámci programu bydlení pro seniory nebo pro azylového bydlení," řekl mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. Dezinfekce v těchto domech bude probíhat 6x týdně.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Ředitelka Domova pro seniory kardinála Berana Alena Hanková se sociálním pracovníkem Milanem Dvořákem.
Ředitelka domova pro seniory: Naši zaměstnanci se sem „přestěhovali“