„Právě čisté ulice a upravené parky jsou vývozním artiklem Prahy 6 a jsou tím, na co jsou lidé v Praze šest hrdí," uvedla starostka Marie Kousalíková (ODS). Dodavatel se bude starat o 235 hektarů zeleně, uklízet bude 1,3 milionu metrů čtverečních veřejných ploch. S předchozím dodavatelem nebyla radnice spokojená. V uplynulém roce proto podepsala roční smlouvy za 104 milionů s tím, že vysoutěží dlouhodobého dodavatele.

Praha 6 nedávno zadala další čtyřletou nadlimitní zakázku na výsadbu a údržbu květin za zhruba 45 milionů korun. Připravuje se tendr za 60 milionů korun na instalaci a provoz odpadkových košů.

Podle zelených, kteří nákladné zakázky dlouhodobě kritizují, jde o marnění penězi v době, kdy městská část nemá na mnohem důležitější investice. Ohledně nákladů na zeleň a úklid ulic se vedla bouřlivá diskuse i při sestavování letošního rozpočtu. Radnice letos počítá s příjmy 596,2 milionu korun a výdaji ve výši 739 milionů.

Oživení tvrdí, že se radnice více než půlmiliardovou zakázkou vystavuje riziku sankcí od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Podle dřívějšího vyjádření Martina Kameníka z Oživení zastupitelé dostatečně neodůvodnili stanovené podmínky soutěže.