„Nejdřív musí být dokončena projektová dokumentace a vyřízeno stavební povolení. I nadále platí, že ostrov chceme otevřít na jaře 2017," uvedl starosta Radek Klíma (TOP 09).

Vypracování dokumentace

Úředníci radnice nyní dostali od radních úkol, aby vypracovali znění zadávací dokumentace a vyhlásili veřejnou zakázku. Podle usnesení radních by se tak mělo stát do 3. srpna letošního roku.

„Předmětem plnění veřejné zakázky je vybudování nové přístupové rampy, hřiště s dětskými herními prvky, víceúčelová hřiště a objekty sloužící jako zázemí celého Dětského ostrova," píše se v důvodové zprávě usnesení.

Vznikne i druhá lávka

Radnice již dříve uvedla, že chce na nábřeží u ostrova nové cyklostojany, které mají být také u dětských hřišť na ostrově. Vzniknout má i druhá lávka na severním konci ostrova – nyní je ostrov přístupný pouze po lávce v jižním cípu.

Dětský ostrov je na území Prahy 5 u Janáčkova nábřeží. Na špici ostrova stojí socha Vltavy a jejích přítoků. Na začátku 20. století byl uměle prodloužen při výstavbě plavební komory.

V červnu 2013 jej poničila povodeň, při níž řeka zaplavila Modřany, Zbraslav, Lahovice a Lahovičky, na severu Prahy část Troje a Císařského ostrova. Škody se vyšplhaly na dvě miliardy.

Čtěte také: Praha nechá sanovat a revitalizovat skládku v Chuchli a Slivenci