Radní proto odmítli žádost společnosti Opal Real na vybudování horkovodní přípojky pro tuto stavbu. „Takové předimenzované projekty, jako je Administrativní centrum Budějovická v Praze 4, nepotřebujeme a nechceme," zmínil starosta Petr Štěpánek (SZ, Trojkoalice). „Odmítáme je, protože v oblastech už nyní značně zatížených dopravou dále zhoršují a znečišťují životní prostředí, obtěžují naše obyvatele nadměrným automobilovým provozem, hlukem a emisemi z výfukových plynů," dodal Štěpánek

„K územnímu řízení o umístění této stavby vyjádřili nesouhlasné stanovisko vlastníci sousedních nemovitostí, občanské spolky, Institut plánování a rozvoje a vlastníci administrativních budov v okolí," vysvětlila radní pro územní rozvoj a výstavbu Prahy 4 Alžběta Rejchrtová. „Stavební úřad přesto stavební rozhodnutí vydal. Proti tomuto rozhodnutí se ale městská část Praha 4 určitě odvolá," konstatovala dále.

Administrativní centrum na křižovatce Budějovická a Vyskočilova plánuje postavit stejný investor, který v současné době staví v Jihlavské ulici Administrativní centrum Kačerov. „Městská část podporuje veřejnost, která si přeje, aby magistrát hlavního města Prahy a Praha 4 společně odkoupily pozemek od jeho nynějšího vlastníka a aby na tomto místě byl zachován veřejný prostor, který budou moci využívat obyvatelé Prahy," vzkázala radnice.