Podle mluvčí akce Dominiky Vrkotové se tam od 24. do 26. května uskuteční kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, řízené degustace vína, vody, piva, rumů a koňaků. „Připraveny jsou diskuse se zajímavými hosty. Letos budou na této gastronomické události roku šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji," dodala. Předprodej vstupenek začal už 1. dubna na internetové adrese www.praguefoodfestival.cz.

V atraktivním prostředí Královské zahrady budou moci zájemci ochutnat například 42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr",jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati ačočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem. Zatímco loni mohli zájemci ochutnat gastronomicky upravené cvrčky a červy, letos to bude další zvláštnost – štíři.

Své workshopy přímo ve stáncích uskuteční například držitel michelinské hvězdy Roman Paulus, porotce z kulinární soutěže MasterChef Jiří Štift a Ondřej Slanina známý z televizního pořadu Kluci v akci. Jiří Voráč bude hovořit o výskytu a sběru lanýžů a jejich významu v gastronomii, Marek Fichtner z restaurace Le Grill & Garden@Kempinski uspořádá zahradní grilování a Jan Štěrba z Chateau Mcely poradí, jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do deseti minut.

Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Jejich počet je limitován. Základní cena v předprodeji činí 400 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.