Už o tomto víkendu bude u sjezdu na Zdiby převeden provoz z levé na pravou stranu dálnice. Auta zde budou jezdit dvěma jízdními pruhy v každém směru. V pondělí potom odstartují práce na mostě.

Ilustrační foto.
Dálnice se opravují podle plánu. Ale šnečím tempem

Objízdné trasy budou vyznačeny 

Asi od 6. do 10. března se bude rozebírat levá část mostu. V této době bude provoz pod mostem vyloučen a později bude možný ve směru od Mělníka na Zdiby. Objízdné trasy budou vyznačeny

 „Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených rychlostí v místě, a to nejen kvůli bezpečnosti své, ale i našich pracovníků. Jsme si plně vědomi toho, že dopravní opatření v místě i objízdně trasy mohou způsobit komplikace v dopravě, a proto doporučujeme řidičům, aby si svou cestu do Prahy po D8 naplánovali,“ uvedla Iveta Štočková, mluvčí stavební firmy Eurovia CS.

Uzavírka dálnice. Ilustrační foto.
Dálnice D5 se před Prahou uzavřela kvůli opravě poškozeného mostu

Ve směru na Ústí nad Labem do hlavního města bude provoz ve směru na Zdiby převeden na druhou část dálnice. Později bude vrácen zpět. „Jako neproblematičtější místo vidíme sjezd na Zdiby od Prahy, kdy v místě bude kvůli dopravnímu opatření zrušen odbočovací pruh a vozidla budou sjíždět přímo z jízdního pruhu. V místě bude snížena rychlost,“ doplnila Štočková.