„Na obou nohách mělo ptáče již zahojené zlomeniny nohou. Levá noha srostla poměrně dobře, pravá si však vyžádala operaci," řekl pracovník Pražské zvířecí záchranky David Zítek s tím, že operace se zdařila a poštolka se nyní zotavuje v záchranné stanici. Stav ptáčete je každým dnem lepší a tak se brzy bude moci vrátit zpět do volné přírody.

Pracovníci Pražské zvířecí záchranky doporučují lidem, aby nejprve zavolali jim a nepokoušeli se sami zvíře zachránit. Často totiž zvířeti spíše ublíží než pomohou. „Všem, kteří naleznou volně žijící zvíře a chtějí mu pomoci, důrazně doporučujeme ze všeho nejdříve zavolat ochráncům přírody na telefonní číslo Pražské zvířecí záchranky 774 155 185 a poradit se s odborníky," dodává David Zítek.

Pražská zvířecí záchranka pomohla od zahájení činnosti v roce 2009 téměř dvěma tisícům zvířat. Tisícům dalších pomohla radou po telefonu. Navzdory této bohulibé činnosti se pracovníci Pražské zvířecí záchranky neustále potýkají s finančními problémy. Kdo jen trochu může, má možnost podpořit záchranu volně žijících živočichů jakoukoli částkou zaslanou na účet: 33223355/0800, variabilní symbol: 1111.

Čtěte také: Ptáčata: Pomoc nepotřebujeme, zvládneme to sami