„Rádi bychom provoz udrželi i o Velikonocích, ale bude záležet na počasí,“ oznámil Jan Zenkl ze společnosti Joannes, která se o lyžařský areál stará. Zhruba stejně daleko jako Šibeniční vrch je od metropole vzdálený skiareál Chotouň. Ve středisku poblíž Jílového u Prahy mají kolem 60 centimetrů technického sněhu. Lyžuje se každý den a sezonu neplánují ukončit dříve než v dubnu.

Univerzita v Suchdole.
KRÁTCE: Česká zemědělská univerzita se otevře veřejnosti

Zhruba za hodinu lyžaři dojedou do Sedlece-Prčice, poblíž kterého jsou hned dva lyžařské areály: Monínec a méně známější Kvasejovice.

Herlíkovice naposled 

Některá střediska už najela na posezonní ceník, takže na skipasech se dá ušetřit i několik set korun. Na Javorníku je svezení levnější o 30 procent, v Herlíkovicích, které v neděli končí sezonu, dokonce o polovinu. „Slevy se netýkají jednotlivých jízd, bodových jízdenek ani rodinných jízdenek,“ upozornili provozovatelé z Herlíkovic.

Snow volejbalistky Michaela Knoblochová (vlevo) a Anna Dostálová v akci.
Snow volejbalistky schytávaly ledové rány. Teď chtějí uspět na ME

Akční ceny zavedli také na jízdenky do autobusů, které dovezou lyžaře z Prahy přímo pod sjezdovku. Cesta včetně skipasu vyjde dospělého na 600 a dítě na 450 korun.

Kam vyrazit z Prahy na jednodenní lyžovačku. Infografika.Zdroj: DENÍK/Eva Brendlová